Çalışma Alanlarım
Bireysel yetişkin danışmanlığı, aile ve çift danışmanlığı, çocuk ve ergen danışmanlığı alanlarında hem yüz yüze hem de online şekillerde çalışmaktayım.

Bireysel Danışmanlık
Bireysel danışmanlık, kişi geçmişte veya gündelik yaşantısında kendini zorlayan ve baş etmekte güçlük yaşadığı noktada kendi içsel yolculuğuna çıkarken terapistinin de bu yolculukta kendisine rehberlik ettiği iş birliği içerisinde yürütülen dönüşümsel bir süreçtir. Bireysel danışmanlıkta, danışanın yaşadığı sıkıntıların kaynağını keşfetmesi ve bu keşif sonucunda mevcut duruma yönelik hassasiyetlerinin ve bakış açısının değerlendirildiği bu durumla nasıl baş edebileceğini fark ettiği, farklı çözüm yollarının ve baş etme becerilerinin geliştirildiği bunun yanında kişinin duygusal ve düşünsel anlamda içsel dengesini sağlamasında yardımcı olmaktır.
Kişilik bozuklukları, öfke kontrolü, duygu kontrol bozuklukları, depresyon, panik bozukluk, kaygı bozuklukları, stres, fobiler, özgüven sorunları, iletişim sorunları, ilişki sorunları, psikolojik kökenli bedensel bozukluklar, uyku ve yeme bozuklukları yaşıyorsanız bir destek alabilirsiniz.
Aile ve Çift Danışmanlığı
Bireylerin diğer insanlarla kurdukları romantik ilişkilerde ve evlilik sürecinde zaman zaman çatışmalar, zorlu ve sıkıntılı dönemler yaşayabilirler.
Çiftler ve aileler arasındaki anlaşmazlıkların öğrenilmesi, ilişki dinamiklerinin ve ilişki geçmişlerinin değerlendirildiği duygusal kopuklukların, çatışmaların çalışıldığı bir psikoterapi dalıdır. Çiftlerin ilişkilerindeki önemli diğer kişileri de kapsayan, aile üyelerini ilgilendiren sorunların da ele alındığı bir süreçtir. Temel amaç; aileler ve çiftler arasındaki sorun ve çatışmaların temel sebeplerinin belirlemesine ve bunların uzlaşı sağlanarak çözülmesine yardımcı olmaktadır.
Evlilik öncesi problemler, boşanma, ebeveyn danışmanlığı, ilişkide mutsuzluk ve tükenmişlik, kıskançlık, duygusal ve fiziksel istismar ve ihmal, aile yaşamında değişiklikler (iş değişikliği, taşınma ve uyum bozukluğu gibi), Evlat edinme, üvey ebeveyn/çocuk ilişkileri, iş stresinden ötürü tartışmalar, ilgisizlik, aldatma, güven sorunu, duygusal tatminsizlik, beklentilerin karşılanmaması, alkol, kumar ve madde bağımlılığı, yas, kayıp ve travma sonrası stres bozukluğu yaşıyorsanız ve ilişkinizi olumsuz etkiliyorsa destek alabilirsiniz.


Çocuk Danışmanlığı
Çocuk ve ergenlerin kritik gelişimsel dönemlerinde ortaya çıkabilecek sıkıntılar için hem çocuk-ergene hem de ebeveynlerine yardımcı olmayı, birey olma yolculuklarında olabildiğince sağlıklı şekilde büyümeyi ve gelişimi sürdürebilmeyi, sorunların yapıcı bir şekilde uzman ile iş birliği içerisinde yürütülen bir süreçtir. Bu süreçte çocukla çalışılırken ebeveynlere de danışmanlık hizmeti verilmektedir.
Çocuklarla danışmanlık sürecinde, kullanılan en yaygın yöntem “Oyun Terapisi”dir. Oyun; çocuğun iç dünyasını kelimeler ile ifade edemediği noktada kendi kendini ifade edebildiği, yeteneklerini keşfettiği, yaratıcı potansiyelini kullanabildiği, dil, zihin, sosyal, duygusal ve motor becerilerini geliştirebileceği bir imkan tanımaktadır. Çocuk, özel olarak seçilen oyuncaklar ile kurduğu oyunlar, malzemeler ve oynayış biçimleri ile yaşadığı olumsuz durumları yansıtmaları, sembolize ederek savunma mekanizmaları üzerinden bilinçdışı çatışmalarını ortaya çıkarabilir ve böylece duygusal olarak iyileşme sağlayabilirler.
Çocuğunuz akademik sorunlar, kardeş kıskançlığı, korkular, okul fobisi, alt Islatma, çalma problemi, inatçılık problemi, öğrenme bozuklukları, sınır bozukluğu, öfke nöbetleri, anneden ayrışmada problemler, saldırganlık, uyum ve davranış sorunları, yalan söyleme gibi sorunlar yaşıyorsa destek alabilirsiniz.
Ergen Danışmanlığı
Ergenlerle danışmanlık sürecinde, çocukluktan yetişkinliğe geçişin hem duygusal, hem bedensel hem de ruhsal olarak deneyimlendiği ve çoğu zaman hem ebeveynler hem de ergen birey için sancılı olan bu dönemde bireyin hem kontrolünde olmayan değişimlere anlam vermeye çalıştığı, hem akran çevresiyle daha yakından ilişki kurmaya başladığı için bazen bu konularda problemler içerisinde kalabildiği, hem de aileleriyle çatışmaları daha sık yaşamaya başlandığı bir dönem olarak karşımıza çıkar. Ergenler bu süreçte kendi değer yargılarını ve fikirlerini keşfetmeye ve oluşturmaya başladığı bir süreçtir. Bu süreçte yaşanan sorunların bir uzman eşliğinde yürütülmesi son derece önemlidir.
Eğitsel ve mesleki planlama, sınav kaygısı, akademik sorunlar, bağımlılıklar, travma ve yas, ergenlik depresyonları, riskli davranışlar, ergenlik döneminde gözlenen sorunlar, inatçılık problemi, zaman yönetiminde güçlük, erteleyicilik, plansızlık, korkular, öfke nöbetleri, saldırganlık, stres bozukluğu, çalma problemi, yalan söyleme, uyum ve davranış sorunları gibi sorunlar yaşanıyorsa destek alabilirsiniz.
